ARCHIPEL MAGAZINE (nu East)
Schrijver Alfred Birney, bekend van o.a. de romans “Vogels rond een vrouw” (1991), “De onschuld van een vis” (1995), “Het verloren lied” (2000) en zijn essay “De dubieuzen” (2012), interviewde Aafke de Jong voor Archipel Magazine (zomer 2010) over haar passie voor Balinese dans, haar eigen werk en haar ervaringen op Bali.
Klik op onderstaande link om het interview te downloaden:
Interview Archipel Magazine-AlfredBirney-AafkeDeJong-2010
P.S. Neem een abonnement op EAST Magazine!
_______
DE SOBAT (Stichting Tong Tong)
Voor De Sobat, het kwartaalmagazine van Stichting Tong Tong, schreef Aafke over de 3 senior Balinese dansers – Seniman Tua/Werda – Ida Bagus Oka Wirjana (alias Gus Aji Blangsinga), Ni Gusti Ayu Raka Rasmi en Jero Made Puspawati) die in 2010 optraden tijdens de Tong Tong Fair (voorheen Pasar Malam Besar).
Lees het hele artikel op de website van het Tong Tong Festival of download het artikel via deze link: Sobat-TongTong-SenimanTua-2010
_______
DANS VOOR MEI – AT5
De Amsterdamse televisiezender AT5 interviewde danseres en choreografe Aafke de Jong in de kleedruimte voor het festival Dans voor Mei (2006). Aafke danste ook voor hen de Balinese welkomstdans Panyembrama in een bankgebouw op de Dam:
ZO ZIT DAT
Het jeugdblad ‘Zo Zit Dat’ interviewde Aafke de Jong voor een artikel over Balinese maskers (topeng) in het kader van Het Wereld Kinderfestival 2003.
Download hier het artikel: ZoZitDat-Balinese maskerdans
_______
HET MUZIEKTHEATER
Voor Het Muziektheater schreef Aafke de inleiding van het programmaboekje behorende bij het gastoptreden van de Balinese gamelan- en dansgroep Gunung Sari uit het dorp Peliatan op 8 november 1998:
—- (kopij volgt nog)
_______
Bijzondere Arnhemmer: De Arnhemse Koerier/De Weekkrant.nl
Iedere maand interviewt ‘De Arnhemse Koerier’ een Arnhemse kunstenaar. In de editie van 4 maart 2011 was dat danseres, choreografe en oprichtster van DwiBhumi, centrum voor Balinese Dans & Cultuur, Aafke de Jong.
Klik hier voor het interview.
P.S. Het artikel mist een nuance. Er staat: “Hoe meer ik lees over het Hindoeïsme, hoe minder ik me er toe aangetrokken voel.”. Dit moet zijn: “Hoe meer ik lees over het Hindoeïsme, hoe boeiender ik het vindt, maar ik zal nooit een Hindoe worden en koester die wens ook niet.” Dit even ter opheldering. Het blijft een interview en de auteur gebruikt zijn pen zoals hij dat wil :-)…
_______
Optredens in Museum CODA Apeldoorn tijdens opening Nederland Leest
_______
Een lokale krant bericht over onze workshop Balinese dans op Basisschool De Bonte Stegge in Dalfsen in september 2014